Een jaar lang schrijven

Houd jij van schrijven, maar dan het liefst in je eigen tijd? Ben je op zoek naar inspiratie en een stok achter de deur? Meld je dan nu aan voor een jaar lang schrijfplezier!

Wat is het?

Met dit programma schrijf je een jaar lang elke week minimaal een half uur. Op een plezierige en open manier. Dit doe je op een dag en tijdstip dat voor jou uitkomt aan de hand van inspirerende schrijfoefeningen.

Elke 4 weken ontvang jij per e-mail een pdf met inspirerende schrijfoefeningen. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om ze allemaal in één keer te maken en te gaan voor 2 uur schrijfplezier per 4 weken.

Schrijfplezier verzekert

Door het jaar heen experimenteer je op een leuke manier met het schrijven van scènes, het vinden van inspiratie en het ontdekken van verhalen die in jouw leven. Een fijne stimulans om regelmatig te schrijven!

“De schrijfoefeningen helpen me om regelmatig bezig te zijn met schrijven en ook om mijn creatieve denkproces te trainen. Vooral het freewriten helpt mij hierbij. De opbouw van de schrijfblokken vind ik prettig, uiteindelijk resulterend in het schrijven van een scene. Hierdoor wordt het voor mij handzamer om langere stukken te schrijven. Ik ga er enthousiast mee verder!”

Ancora den Hoed

“De opdrachten van een jaar lang schrijfplezier bevallen me tot op heden goed. Ik heb voor mezelf elke zondag een paar schrijfuren geblokt in mijn agenda (die mag ik wel verzetten naar een ander moment in de week, maar niet schrappen) en tot op heden heb ik trouw elke zondag geschreven. Ik blijf met behulp van jouw opdrachten in elk geval mijn schrijfspieren lekker trainen!”

Claudia Stinne, auteur van Een leven op wielen.

Hoeveel kost het?

€99,- per jaar inclusief btw, als je je uiterlijk 7 april 2022 inschrijft. Daarna geldt de gewone prijs van €123,- per jaar. 

Ik meld mij aan!

Top, hartstikke leuk dat je meedoet. Vul onderstaand formulier in en start meteen.

Er zijn ook uitbreidingsmogelijkheden

Zo’n jaar schrijven is onwijs gaaf en gaat je enorm veel schrijfplezier opleveren. Het kan nog leuker als je voor één van de uitbreidingsmogelijkheden gaat.

1. Schrijfplezier vasthoudbijeenkomst

Doe mee aan de schrijfplezier vasthoudbijeenkomst op dinsdagavond 5 april en ontmoet de andere deelnemers aan dit programma en wissel ervaringen uit. Bovendien gaan we ook een leuke schrijfopdracht doen en meteen met elkaar delen. Na deze avond is jouw schrijfplezier weer geboost en ga je met hernieuwde energie aan de slag met de leuke oefeningen van een jaar lang schrijfplezier.

Deze bijeenkomst is exclusief voor deelnemers aan een jaar lang schrijfplezier en dit wil je daarom niet missen!

De bijeenkomst is dinsdag 5 april van 19:30-21:00 uur online via Zoom en kost slechts €11,-. Je kunt je aanmelden via het normale aanmeldformulier en ontvangt in de welkomstmail instructies om je voor deze avond aan te melden. Meld je nu aan!

2. Professionele feedback

Wil jij jouw plezier in schrijven combineren met professionele feedback, zodat je een nog mooiere groei kunt doormaken als schrijver dit jaar? Kies dan voor een pluspakket van een jaar lang schrijfplezier. Je ontvangt naast elke vier weken nieuwe schrijfoefeningen, elke maand of om de maand een feedbackmoment.

Hoe werken deze feedbackmomenten?
Elke maand of om de maand stuur jij een uitgewerkte scène of maximaal drie kleinere oefeningen uit één schrijfblok naar mij. Je ontvangt van mij een redactionele mail, waarin ik aangeef wat ik mooi vind aan je tekst(en) en waar ik mogelijkheid tot verbetering zie.

Vaste data
Er is een vast moment per maand waarop je je schrijfsels instuurt én een vast moment waarop je je feedback ontvangt.

Ervaringen met deze feedback

“Met de feedback van Janine kan ik direct aan de slag. Ze geeft met duidelijke voorbeelden aan waar mijn valkuilen liggen en legt ook uit waardoor dat komt. Daarnaast geeft ze complimenten over wat goed gaat, waardoor ik meer vertrouwen krijg in mijn eigen schrijfsels.” Nicol Steenbergen

“In januari 2022 heb ik, met een zekere schroom, Janine mijn eerste schrijfpogingen laten lezen. In haar feedback liet ze me zien, waar het verhaal/fragment stokt of onaf is of om meer details vraagt en wijst me helder waar ik opnieuw aandacht aan kan geven, eveneens liet ze me weten wat haar raakte en wat mooi of grappig was. Door haar vakkundig feedback helpt ze mij op weg om mijn verhaal nog beter schrijven! De schroom die ik bij het opsturen van mijn verhalen/fragmenten had, bleek ongegrond. De “toon” waarin ik schrijf heeft ze begrepen.” Gemma Korpel

Kosten van EJLS + feedback
Ga jij voor elke maand feedback? Dan betaal je voor een jaar lang schrijfplezier + twaalf keer feedback nu €555,- i.p.v. €579,-.
Wil jij om de maand feedback ontvangen? Dan betaal je voor een jaar lang schrijfplezier + zes keer feedback nu €353,- i.p.v. €377,-.

Inschrijven voor EJLS + feedback
Inschrijven doe je via het normale inschrijfformulier. In de welkomstmail staat uitgelegd hoe je je aanmeld voor de feedback uitbreidingsoptie. Schrijf je nu in.

Leuk! Wanneer kan ik starten?

Wanneer jij wilt. Na je inschrijving ontvang je de oefeningen voor de eerste vier weken meteen in je inbox. Je kunt dus direct van start, of je plant vervolgens schrijftijd in: elke week een half uur of elke vier weken twee uur.

Hoe lang heb ik toegang tot de oefeningen?

Je kunt de oefeningen downloaden, waardoor je de oefeningen altijd kunt maken. Op die wijze heb je dus onbeperkt toegang tot de oefeningen.

“Om weer een paar soepele schrijfvingers te krijgen, heb ik me voor een jaar lang schrijfplezier ingeschreven.”

Siarda Trentelman

“Ik wil graag beter leren schrijven en vaker schrijven. Ik ben nogal geneigd om mezelf weg te cijferen. En nu verplicht ik mezelf om tijd voor mij vrij te maken. Een win-winsituatie dus, beter leren schrijven en me-time.”

Nicol Steenbergen

Waarover schrijf je?

Elke vier weken ontvang je nieuwe schrijfoefeningen voor veel schrijfplezier. Freewrite oefeningen wisselen zich af met het opzetten van scènes, soms inspireer ik je met observeer opdrachten of daag ik je uit met een challenge. Ik geef elke vier weken een thema mee. De eerste zes thema’s zijn: zintuigelijk schrijven, verwondering, wek je personage tot leven, natuur, jouw favoriete auteur en herinneringen maken de schrijver.

Ik meld mij aan!

Top, hartstikke leuk dat je meedoet. Vul onderstaand formulier in en start meteen. Je ontvangt een welkomstmail waarin je de keuze kunt maken voor uitbreidingen.

Als je wilt schrijven met plezier!