Fundeer jouw boek! schrijfdag

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 07/04/2020
09:00 - 16:30

Locatie
Brasserie De Hofvlietvilla

Categorieën


Volledig verzorgde ‘Fundeer jouw boek!’ dag

Wil jij een boek schrijven en ben je op zoek naar een dag intensieve professionele begeleiding? Tijdens deze ‘Fundeer jouw boek!’ dag vergroten we jouw schrijfplezier en geven we je boek een goede start. Bovendien is het een leerzame en heel erg leuke dag, waarbij je andere schrijvers ontmoet.

Al een tijdje aan het schrijven, maar vastgelopen? Je bent welkom om je fundatie te versterken tijdens de ‘Fundeer jouw boek! dag. 

Meteen inschrijven

Gezamenlijke workshop: ‘Het fundament van je boek’

We beginnen de dag met een gezamenlijke bijeenkomst waarin we jouw boekidee onderzoeken en de basisstructuur van je boek vastleggen of aanscherpen. Een goede fundatie betekent een beter boek en fijner schrijfproces. Er komen vragen aan de orde die iedere schrijver zichzelf zou moeten stellen als hij of zij aan een boek begint.

Ben je al begonnen met schrijven, maar vastgelopen? Dan is het juist interessant deze stappen te doorlopen. Vaak ligt de oorzaak van het vastlopen bij het begin. 

“Al diverse keren was ik begonnen aan mijn boek, maar tot nu toe niet mee verder gegaan. En nu, een week na de workshop heb ik al diverse keren geschreven ☺.”
Ria, kickstart 20 november 2019

Gezamenlijke workshop: ‘Als de flow stopt’

De meeste schrijvers borrelen van inspiratie en plezier als ze net starten aan hun boek. Ze komen in een zogenaamde flow. Hoe houd je deze vast en belangrijker nog, wat doe je als deze ophoudt? Wat doe je als twijfels naar boven komen? In deze workshop bekijken we diverse gedachten die hier achter zitten en zoeken we naar de situatie die ons het best vooruit helpt bij ons boek. Juist als we even niet in de flow zitten.

‘Toen ik vast kwam te zitten, bood Janine mij een uitweg.’
Arie Pool. Auteur ‘Trijntje Wagenaar, schipperse’. Familiegeschiedenis, privé uitgave.

“Ik ben nu een paar weken verder sinds de coachclass en ben weer volop aan het schrijven.” Niels Smulders, deelnemer coachclass oktober 2019.

Naar inschrijfformulier

Schrijven aan je boek!

Na een heerlijke lunch zorg ik ervoor dat je niet langer kunt weglopen van je boek: je gaat aan de slag. Je gaat meters maken met je boek, al dan niet aan de hand van opdrachten die ik je geef, zodat je eventuele schrijfblokkade letterlijk wordt verholpen. We zullen geregeld kort samen komen om onze successen te vieren en onze worstelingen te bespreken. Zit jij dan net in een schrijfflow? Dan sla je over en schrijf je heerlijk door.

“Voor mij betekende deze dag dat ik ongestoord en gefocust aan het werk kon en met steun van mijn medeschrijvers en Janine een paar piketpaaltjes heb geslagen. De contouren van het verhaal worden zichtbaar, de hoofdpersonen zijn benoemd en hebben een begin van een biografie.”
Arie Pool, kickstart 20 november 2019

Individuele begeleiding

Gedurende de middag is er gelegenheid om 1-op-1 met mij in gesprek te gaan. Ik help je door je persoonlijke blokkades te breken, of denk mee met je plot, personage, of wat ook maar nodig is. Ook kunnen we 1-op-1 dieper ingaan op de stemmetjes in je hoofd die jou het schrijven lastig maken. Precies datgene wat jij nodig hebt, volledig op maat.

In de drie maanden na de ‘Fundeer je boek!’ dag hebben we als je dat wilt drie individuele spargesprekken via videobellen of de telefoon.  Zo weet je zeker dat het effect van deze dag blijft voortduren.

“Het is fijn dat er nog 3 telefonische spargesprekken staan gepland. Zo heb ik een soort deadline.”
Ria, Kickstart 20 november 2019

Naar inschrijfformulier

Afsluitende borrel

We sluiten de dag af met een informele borrel met lekkere hapjes, waarbij we onze ervaringen van de dag delen.

Unieke beleving

Zoals al mijn bijeenkomsten is ook deze ‘Fundeer jouw boek!’ dag een beleving: een prachtige locatie in Zwolle, een goede verzorging van de innerlijke mens en uitdaging voor de schrijver in jou.

Met drie schrijvers en een schrijfcoach in een van de mooiste locaties van Zwolle, de Hofvlietvilla, een hele dag aan het werk.
Arie Pool, Kickstart 20 oktober 2019

“De locatie was heel gezellig en ik vond het ook leuk om andere schrijvers te ontmoeten. Je kunt elkaar inspireren. Kortom een echte aanrader voor als je nu eens écht wil gaan schrijven. Bedankt voor het mogelijk maken Janine 👍.”
Ria, kickstart 20 november 2019

Naar inschrijfformulier

Deze volledig verzorgde ‘Fundeer jouw boek!’ dag is inclusief:

  • Gezamenlijke workshop: ‘Het fundament van je boek’
  • Gezamenlijke workshop: ‘Als de flow stopt’
  • Gehele middag schrijven aan je boek met korte energie opwekkende samenkomsten en de mogelijkheid individueel met mij te sparren
  • Drie individuele sparmomenten in de 3 maanden volgend op de  ‘Start jouw boek’ dag (via videobellen of de telefoon)
  • Drankjes, gebak, lunch, borrelhapjes
  • Luxe locatie in Zwolle
  • A5 Schrijfnotitieboek
  • Ontmoetingen met medeschrijvers die serieus bezig zijn met het schrijven van hun boek

Ja, ik schrijf me in!

De ‘Fundeer je boek!’ dag is op dinsdag 7 april 2020 van 09:00 tot ongeveer 16:30 uur en kost €159,95 incl. btw.

Kun je niet en wil je op de hoogte blijven?

Kun je niet en wil je op de hoogte blijven van een volgende ‘Fundeer je boek!’ dag? Meld je dan nu aan voor mijn schrijfactiviteiten maillijst en ontvang elke maand een overzicht van mijn schrijfactiviteiten, een schrijftip en een uitgelichte activiteit.