Jouw boek in handen! Jaartraject

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 07/04/2020
Hele dag

Categorieën Geen Categorieën


Wil jij jouw boek nu echt schrijven? Met dit traject heb jij jouw boek op zaterdag 27 maart 2021 in handen.  Tijdens een feestelijke boekpresentatie toon jij jouw boek aan de buitenwereld.

‘Ik heb veel over mezelf geleerd als schrijver en als mens.’
Janine, deelnemer Schrijf jouw boek! schrijfcoachtraject 2019.

Mijn boek in handen? Letterlijk?

Ja, letterlijk jouw boek in handen op zaterdag 27 maart 2021. Tijdens dit traject begeleid ik jou als schrijfcoach, zodat je een kwalitatief hoogstaand boek schrijft én ik stimuleer je je eigen gemaakte deadlines te halen. Je ontvangt informatie over het uitgeven van een boek en wat een goede tijdplanning is om 21 maart 2021 ook echt je boek in handen te houden.

“Al diverse keren was ik begonnen aan mijn boek, maar tot nu toe niet mee verder gegaan. En nu, een week na de workshop heb ik al diverse keren geschreven ☺.”
Ria, kickstart 20 november 2019

Wat mag je verwachten van mij?

Als schrijfcoach ga ik je intensief begeleiden. Je mag gratis deelnemen aan al mijn groepsbijeenkomsten tijdens het traject. De groepsbijeenkomsten zijn zodanig ingericht dat ze je precies op het juiste moment helpen bij het proces waar jij inzit. Zo start je met een ‘Fundeer je boek’ dag  in april en is er een ‘kickstart’ die je meer houvast geeft bij het herschrijven in november.

In de zomermaanden begeleid ik je intensief met 1-op-1 coachgesprekken, waarbij ik fragmenten van je verhaal lees en voorzie van feedback. Tijdens het hele traject heb je toegang tot mij via korte spargesprekken via videobellen of de telefoon.  Deze gesprekken plan je zelf in in mijn agenda en zijn naar beschikbaarheid.

 

Wat mag je verwachten van jezelf?

Het is belangrijk dat je voldoende tijd hebt om te schrijven en bezig te zijn met alle zaken rondom je boek. Met name in de zomer van 2020 mag je veel tijd inruimen om te schrijven, omdat het wenselijk is dat in september de eerste versie van je boek staat, zodat je feedback kunt ontvangen en kunt gaan herschrijven. In september mag je tijd inruimen om een boek van een medeschrijver te lezen en van feedback te voorzien en in november mag je extra tijd inruimen om te gaan herschrijven. Op het eind van het jaar mag het boek het uitgeefproces ingaan, om het op tijd geredigeerd en gedrukt te hebben. Je blijft zelf verantwoordelijk voor je eigen deadlines.

“Ik ben nu een paar weken verder sinds de coachclass en ben weer volop aan het schrijven. Mijn blokkade bleek toch meer een gebrek aan inspiratie. Die heb ik gevonden nu ik voor mijn boek even een zijsprong heb gemaakt om een van de personages uit te werken.” Niels, deelnemer coachclass 2019.

Uitgever/selfpublisher/drukker

Er zijn verschillende mogelijkheden om je boek in handen te hebben op 27 maart. Je kunt op zoek gaan naar een gevestigde uitgever of kiezen voor een selfpublisher. Tot slot kan bij een familie-uitgave van bijvoorbeeld een levensverhaal of familiegeschiedenis het interessant zijn om zelf een drukker in te schakelen. Ik adviseer je en laat je vervolgens vrij in jouw keuze. Ik kan er niet voor zorgen dat een uitgever van jouw keuze jouw boek daadwerkelijk uitgeeft.

Ik doe zelf ook mee!

Ik ben zo enthousiast over dit traject, dat ik zelf meedoe. Mijn nieuwe verhaalidee gaat via dit traject veranderen in een gepubliceerd boek. Daarom heb ik besloten dat het traject gegarandeerd doorgaat, los van het aantal inschrijvingen.

‘Janine opent elke keer weer een deurtje naar een inspirerende dimensie van het creatief schrijven.’
Siarda Trentelman, meerdere schrijfactiviteiten, waaronder schrijfuitje Smaken en Geuren 2019.

De boekpresentatie

Samen met andere deelnemers aan het traject en de betrokken  uitgeverijen plannen wij een boekpresentatie in. We bepalen samen de locatie, gastenlijst en marketing. Door het samen te doen, zijn we elkaars ambassadeurs en delen we de kosten. Jij bent niet de enige die reclame maakt voor jouw boek, ook jouw mede-auteurs doen dat en vice versa. Tijdens de presentatie kun je de gasten van je mede-auteurs warm maken voor jouw boek.

Dit volledig verzorgde schrijfcoachtraject is inclusief:

 • ‘Fundeer je boek’ dag in april
 • Schrijfuitje ‘Personages in het park’ in mei
 • Schrijfuitje ‘Show, don’t tell’ in juni
 • Vier individuele coachgesprekken inclusief feedback op fragmenten van je boek in mei t/m augustus
 • Een schrijversmaatje die meeleest met jouw boek (in september)
 • Feedback van schrijfcoach Janine van de Raadt op jouw eerste hoofdstukken (in oktober)
 • Kickstart je boek dag begin november
 • Een coachgesprek tijdens het herschrijven in november
 • Begeleiding bij het uitgeefproces in januari-februari
 • Boekpresentatie op 27 maart 2021
 • Een jaar lang onbeperkt spargesprekken via videobellen of telefoon (naar beschikbaarheid agenda) van april tot en met maart

Optionele aanvullingen op dit traject:

Eerlijk is eerlijk, bij het schrijven en verkopen van je boek kan meer komen kijken als je het goed wilt aanpakken. Om iedereen een vrije keuze te laten in hoe hij of zij dit wil aanpakken, zijn er een aantal zaken die ik optioneel aanbied. Je mag ze dus via mij afnemen, maar je mag ze ook zelf regelen. Tijdens het traject informeer ik je hierover en maken we keuzes als groep en als individu. Mogelijke extra’s tijdens het traject:

 • Het gezamenlijk inhuren van een marketingdeskundige om onze boeken goed in de markt te zetten (meerkosten die deelnemers kunnen delen)
 • Begeleiding bij keuze voor uitgever, drukker of selfpublishing. Indien mogelijk hulp bij het vinden hiervan. (inclusief)
 • Het inhuren van een redacteur en vormgever bij selfpublishing (meerkosten)
 • Het inkopen van boeken met kortingstarief voor eigen verkoop (meerkosten)

Ja, ik schrijf me in!

Het traject start tijdens de ‘Fundeer je boek’ dag op 7 april 2020. Het traject kost €2395,- incl. btw. Schrijf je je in voor 7 maart  2020 dan krijg je de twee schrijfuitjes à €59,95 van mij cadeau en betaal je €2249,90. Wees je ervan bewust dat dit traject je tijd kost. Doe alleen mee als je bereid bent je boek prioriteit te geven en tijd vrij te maken. Het traject gaat gegarandeerd van start.

Twijfel je?

Twijfel je of dit iets voor je is? Neem contact met mij op, ik denk graag met je mee. Wil je geen of minder individuele begeleiding tegen lagere kosten, maar wel profiteren van de groepsbijeenkomsten die je door een goed schrijfproces leiden? Kijk dan eens naar het Schrijf jouw boek! pakket.

‘Ik kreeg goede en concrete feedback waar ik meteen wat mee kon. Janine zorgde voor beweging in mijn hoofd, waardoor alles ineens sneller ging. Janine maakt schrijven leuk.’
Pauline Miedema, auteur Vuurvliegje.

Verkorte voorwaarden
 • Het traject gaat gegarandeerd van start. Ook als je enig deelnemer bent.
 • Er is geen garantie dat er meerdere deelnemers meedoen.
 • Ik doe zelf mee aan het traject met mijn eigen boek.
 • Meedoen betekent een inspanningsverplichting.
 • Mocht jouw boek niet op 27 maart gepresenteerd worden, dan blijf ik je begeleiden tot jij jouw boek in handen hebt.  Als jij je zonder zwaarwegende redenen niet houdt aan de door jezelf gestelde en door mij bevestigde deadlines, komt dit te vervallen. De begeleiding vervalt ook als er sprake is van een overmachtsituatie.
 • De boekpresentatie kan in overleg met en instemming van alle auteurs verplaatst worden indien wenselijk.
 • Bij de groepsbijeenkomsten kunnen schrijvers aansluiten die niet meedoen aan het traject.
 • De schrijfuitjes gaan alleen door bij voldoende inschrijvingen. Is de groep te klein, dan bied ik een verkort 1-op-1 alternatief aan.
 • De ‘Fundeer je boek’ dag en ‘Kickstart’ dag gaan gegarandeerd door, eventueel in privésetting op een andere locatie.
 • Mijn algemene voorwaarden zijn van toepassing en te raadplegen onderaan elke websitepagina.
 • Vraag naar de volledige voorwaarden van het traject.