Schrijf jouw boek!

Hoe komt het dat jij dat boek nog niet geschreven hebt, dat al zo lang in jouw hoofd zit? Wil jij jouw boek eindelijk in handen hebben? Gun jezelf de kans en tijd om je boek te (her)schrijven!

‘Ik kreeg goede en concrete feedback waar ik meteen wat mee kon. Janine zorgde voor beweging in mijn hoofd, waardoor alles ineens sneller ging. Janine maakt schrijven leuk.’
Pauline Miedema, auteur Vuurvliegje.

Persoonlijke schrijfcoach

Als schrijfcoach ben ik iemand die naast je staat, vertrouwen in je heeft en je begeleidt waar dat nodig is. Ik luister naar je en stel vragen die ervoor zorgen dat je zelf ontdekt wat nodig is. Ik wijs aan waar een lezer geraakt wordt of blijft haken. Het blijft jouw boek, ik begeleid je naar een betere versie.

‘Toen ik vast kwam te zitten, bood Janine mij een uitweg.’
Arie Pool, deelnemer schrijfcoachtraject 2018 en auteur ‘Trijntje Wagenaar, schipperse’. Familiegeschiedenis, privé uitgave.

Kies wat bij jou past

Schrijfcoaching is maatwerk. Het is geen vooropgestelde opleiding of cursus: ik begeleid jou bij wat jij nodig hebt. Je kunt kiezen voor individuele begeleiding, maar ook voor coachbegeleiding in groepen. Het eerste is intensiever en vollediger op maat, het tweede is voordeliger en je leert van elkaar. Bij beiden staat het coachen voorop: jij schrijft jouw boek, ik stel vragen en laat je je valkuilen en toppen zien. Ik bied coachclasses, een kickstart, een Schrijf jouw boek! schrijfcoachtraject en een individueel schrijfcoachtraject aan. Liever iets anders? Neem contact op, er is veel mogelijk.

Schrijf jouw boek coachclasses

Voor velen een eerste kennismaking met mij als schrijfcoach. Een laagdrempelige manier om een grote stap vooruit met jouw boek te maken. In een kleine groep van maximaal 6 personen prikkel ik je met  coachvragen om op zoek te gaan naar jouw houding ten opzichte van je boek en wat je nodig hebt om deze te schrijven. Daarnaast is er veel ruimte voor vragen. De coachclass duurt 2,5 uur.

Aan het eind van een coachclass weet je beter wat je met je boek wilt en aan welke punten jij wilt werken. Je gaat naar huis met schrijftips op maat. Bovendien ontmoet je schrijvers die bezig zijn met hetzelfde doel: een boek schrijven.  Kijk in mijn agenda voor actuele data en prijzen. 

Schrijf jouw boek kickstart

Ben je vastgelopen en wil je weer vooruit met je boek? Tijdens deze kickstart dag brengen we jouw schrijfplezier terug en jouw boek weer op gang.

We beginnen de dag met een gezamenlijke bijeenkomst waarin ik je met coachvragen prikkel om de werkelijke oorzaak van jouw vastlopen te ontdekken. We gaan dieper in op verschillende persoonlijkheden die jouw pen willen vasthouden, zoals de innerlijke criticus, de perfectionist en de levensgenieter. Natuurlijk is er ook ruimte voor vragen.

Tijdens het tweede deel van de dag zorg ik ervoor dat je niet langer kunt weglopen van je boek: je gaat aan de slag. Je gaat meters maken met je boek, al dan niet aan de hand van opdrachten die ik je geef, zodat je schrijfblokkade letterlijk wordt verholpen. We zullen geregeld samen komen om onze successen te vieren en onze worstelingen te bespreken.

Gedurende de dag is er gelegenheid om 1-op-1 met mij in gesprek te gaan. Zoals al mijn bijeenkomsten is ook deze kickstart een beleving: een prachtige locatie in Zwolle, een goede verzorging van de innerlijke mens en uitdaging voor de schrijver in jou. Kijk in mijn agenda voor actuele data en prijzen. 

Schrijf jouw boek schrijfcoachtraject

Wil je je ruim een half jaar verbinden aan je boek? Wil je het beste van individuele en groepscoaching? Volg dan dit combinatietraject en bereik je eigen gestelde doelen.

Tijdens dit schrijfcoachtraject krijg je feedback op jouw teksten en gaan we in drie individuele coachgesprekken met jouw valkuilen én sterke punten aan de slag. Tijdens de drie groepsbijeenkomsten ontmoet  je schrijvers die bezig zijn met hetzelfde doel: een boek schrijven. Gedurende het coachtraject ontvang je schrijf- en leestips op maat. Bovendien kun je tijdens deze zeven maanden met mij videobellen als je vastloopt of even een korte vraag tussendoor hebt (via een handige online coachruimte).

Ja, ik schrijf mijn boek! aanmeldformulier

Geef je hieronder op voor het schrijf jouw boek! schrijfcoachtraject. Elk jaar in april start een nieuw traject. De kosten zijn eenmalig €1393,- als je je voor 1 maart opgeeft. Daarna kost het traject €1500,- incl. btw.  Dit is inclusief coaching en alle consumpties tijdens de bijeenkomsten (denk aan drankjes, maar ook aan taart en hapjes). Je kunt in termijnen betalen, hierover ontvang je informatie na inschrijving, uiteraard mag je vooraf bij mij informeren naar de voorwaarden.

Individueel schrijfcoachtraject

Heb je liever een volledig individueel traject? Neem contact op om te vertellen wat jij wenst. In een eerste coachgesprek zullen we dit nader uitwerken en help ik je meteen vooruit met je boek. Daarna bepalen we of je doorgaat met 3 of 6 coachgesprekken op maat. Het is ook mogelijk om een volledige begeleiding te krijgen totdat je je boek in handen hebt. Vaak volstaan dan 3 tot 6 coachsessies en daarnaast het meelezen met de eerste hoofdstukken, flaptekst, etc.

‘Janine maakt zich een tekst (in mijn geval een thriller in wording) eigen en heeft een oordeel en tips waar je als schrijver iets mee kunt.’
Anja Zegers, persoonlijke begeleiding

Gratis kennismaken

Elke derde dinsdagavond van de maand, verzorg ik de schrijfkamer. Kom gratis meeschrijven en ontmoet mij en mede schrijfgenoten. Kijk op de schrijfactiviteiten pagina. Als je me vooraf laat weten dat je geïnteresseerd bent in schrijfcoaching, dan kunnen we iets eerder afspreken en kennismaken, waarna je me meteen in actie ziet tijdens de schrijfkamer.

Volg mij ook op Facebook voor gratis schrijftips.

Thriller auteur, schrijfcoach en organisator schrijfactiviteiten